Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pommes de terre, pelées et coupées en morceaux
- 400 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 100 g de blanc de poireau
- 900 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 40 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de stilton, coupé en morceaux (voir "Variante(s)")
- du sel
- du poivre moulu
- brins de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1075 kJ / 258 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Crème de petits pois
40min
Soupe de laitue
35min
Crème de chou-fleur
30min
Potage Saint-Germain
45 Min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 Min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13h
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté d'endive
35min