Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
½ łodygi trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) (patrz wariant)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ ząbek czosnku
-
5 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
-
10 - 20 g sosu sojowego plus 1 łyżka
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
½ kapusty pak choi (200-250 g), pokrojonej wzdłuż w ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2009.4 mg
Białko
37.1 g
Kalorie
2391.1 kJ /
571.5 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 Std. 15 Min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 Std. 40 Min
Tajskie kotlety rybne
30 Min
Ziołowy hummus z falafelami
13 Std. 40 Min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 Std. 40 Min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 Std.
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 Min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 Min
Indyjski ryż z kuminem
25 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 Min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Kaszubskie kotlety rybne
35 Min