
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
½ łodygi trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) (patrz wariant)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ ząbek czosnku
-
5 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
-
10 - 20 g sosu sojowego plus 1 łyżka
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
½ kapusty pak choi (200-250 g), pokrojonej wzdłuż w ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
571.5 kcal /
2391.1 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
2009.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska