Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi

Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • ½ łodygi trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) (patrz wariant)
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ ząbek czosnku
  • 5 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
  • 10 - 20 g sosu sojowego plus 1 łyżka
  • 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 100 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
  • 2 liście limonki Kaffir, suszone
  • ½ kapusty pak choi (200-250 g), pokrojonej wzdłuż w ćwiartki
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 571.5 kcal / 2391.1 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 2009.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...