Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
½ łodygi trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) (patrz wariant)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ ząbek czosnku
-
5 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
-
10 - 20 g sosu sojowego plus 1 łyżka
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
½ kapusty pak choi (200-250 g), pokrojonej wzdłuż w ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2009.4 mg
Białko
37.1 g
Kalorie
2391.1 kJ /
571.5 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Tajskie kotlety rybne
30 min
Korma z owoców morza
40 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min