Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ryż z kuminem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżka masła klarowanego
-
350 g ryżu basmati
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
398.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
980 kJ /
234.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Południowoafrykański żółty ryż
20 min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Gotowanie 300 g ryżu basmati
35 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Risotto z kimchi
35 min
Wegański pad thai z tofu
45 min