Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ryż z kuminem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżka masła klarowanego
-
350 g ryżu basmati
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
398.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
980 kJ /
234.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Południowoafrykański żółty ryż
20 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Pikantne curry z kurczaka, bakłażana i ciecierzycy
30 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Kalafior tikka masala
30 min