Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ryż z kuminem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżka masła klarowanego
-
350 g ryżu basmati
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
398.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
980 kJ /
234.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korma z wołowiny
3 Std. 10 Min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 Min
Biryani z jagnięciną
1 Std. 20 Min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 Std.
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 Min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 Std.
Południowoafrykański żółty ryż
20 Min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 Min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min