Urządzenia i Akcesoria
Szybki dhansak z jagnięciny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g liści mięty, świeżych
-
5 g kolendry, świeżej
-
500 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 łyżki przyprawy garam masala
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
200 g dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
150 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g gorącej wody
-
20 g pasty curry rogan josh
-
15 g pasty z tamaryndowca
-
25 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37 g
Kalorie
2096 kJ /
501 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1h 15min
Korma z wołowiny
3h 10min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Curry z wołowiną
45min
Biryani z jagnięciną
1h 20min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3h 10min
Korma z owoców morza
40min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1h