Szybki dhansak z jagnięciny
TM5 TM6

Szybki dhansak z jagnięciny

4.8 (70 ocen)

Składniki

  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 500 g jagnięciny, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 2 łyżki przyprawy garam masala
  • 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g dyni piżmowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 150 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g gorącej wody
  • 20 g pasty curry rogan josh
  • 15 g pasty z tamaryndowca
  • 25 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2096 kJ / 501 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
21 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy