Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

4.5 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
13 kawałków

Składniki

  • 4 jajka
  • 65 g migdałów, w płatkach
  • 1 szczypta soli
  • 200 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    200 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 130 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 200 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
  • 130 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 ⅓ - 2 ⅓ gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 172.5 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1120.5 kJ / 267.8 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...