Wersje kompatybilne
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 180 g pestek dyni
- 60 g ziaren słonecznika
- 60 g siemienia lnianego
- 30 g nasion chia
- 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 651 kJ / 155.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 Std. 20 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Mąka gryczana
5 Min