Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)

Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)

4.4 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kromek

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • migdałów, blanszowanych
    120 g
  • pestek dyni
    180 g
  • ziaren słonecznika
    60 g
  • siemienia lnianego
    60 g
  • nasion chia
    30 g
  • łusek babki płesznik (psyllium)
    30 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • wody
    300 g

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 155.6 kcal / 651 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...