Wersje kompatybilne
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 180 g pestek dyni
- 60 g ziaren słonecznika
- 60 g siemienia lnianego
- 30 g nasion chia
- 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 651 kJ / 155.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4ωρ. 15 λεπτ.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min