Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 kawałków
Składniki
-
2 jajka
-
35 g migdałów, w płatkach
-
1 szczypta soli
-
110 g ksylitolu, (patrz wskazówka)110 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
70 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
⅔ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
⅔ - 1 ¼ gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
171.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
1116.3 kJ /
266.8 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Lamingtony bez pieczenia
1h
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1h 20min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57h 40min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Mąka gryczana
5min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min