Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 kawałków
Składniki
-
2 jajka
-
35 g migdałów, w płatkach
-
1 szczypta soli
-
110 g ksylitolu, (patrz wskazówka)110 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
70 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
⅔ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
⅔ - 1 ¼ gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
171.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
1116.3 kJ /
266.8 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mąka gryczana
5 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min