Urządzenia i Akcesoria
Babeczki brownie z dynią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
65 - 75 g ksylitolu, (patrz wskazówka)65 - 75 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
45 - 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g wody
-
100 g miąższu dyni (np. piżmowej, hokkaido), pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
1 jajko w temp. pokojowej
-
90 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
10 g oleju rzepakowego
-
40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
185.9 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
627.7 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min