Muffiny buraczano-czekoladowe

Muffiny buraczano-czekoladowe

4.4 200 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jajka rozm. L
    3
  • cukru muscovado, jasnego
    175 g
  • mąki pszennej
    175 g
  • kakao
    50 g
  • proszku do pieczenia
    1 ¾ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ¾ łyżeczki
  • jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
    100 g
  • groszków czekoladowych
    100 g
    100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżka
    1 łyżka pasty waniliowej

Wartości odżywcze na 1 sztuka

Kalorie 201 kcal / 850 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...