Muffiny buraczano-czekoladowe

Muffiny buraczano-czekoladowe

4.5 207 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • 150 g czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka rozm. L
  • 175 g cukru muscovado, jasnego
  • 175 g mąki pszennej
  • 50 g kakao
  • 1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
  • 100 g groszków czekoladowych
    100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżka pasty waniliowej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztuka

Białko 5.7 g
Kalorie 850 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...