Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
TM6 TM5

Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

4.0 (307 ocen)

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 300 g wody
  • 500 g dyni Hokkaido, nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 g ksylitolu
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 60 g oleju kokosowego, płynnego
  • 250 g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    lub 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
824.3 kJ / 196.9 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
26.4 g
Tłuszcz
9.6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
116.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy