Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

4.1 329 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • wody
    300 g
  • dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    500 g
  • ksylitolu
    100 g
  • jajka
    4
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • oleju kokosowego płynnego
    60 g
  • mąki gryczanej
    250 g
  • korzennej przyprawy do piernika
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 196.9 kcal / 824.3 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 116.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...