
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
wody300 g
-
dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki500 g
-
ksylitolu100 g
-
jajka4
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
oleju kokosowego płynnego60 g
-
mąki gryczanej250 g
-
korzennej przyprawy do piernika1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
196.9 kcal /
824.3 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
116.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska