Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 300 g wody
- 500 g dyni Hokkaido, nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g ksylitolu
- 4 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 60 g oleju kokosowego, płynnego
- 250 g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½
łyżeczki proszku do pieczenia
lub 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 824.3 kJ / 196.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 116.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1h 15min
Bananowe kulki mocy
20min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Owsiane batoniki z batatami
55min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min
Pomidorowe brownie
1h
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 Std.