
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 300 g wody
- 500 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g ksylitolu
- 4 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 60 g oleju kokosowego płynnego
- 250 g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½
łyżeczki proszku do pieczenia
lub 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 196.9 kcal / 824.3 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 116.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.