Urządzenia i Akcesoria
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
60 g płatków owsianych
-
100 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
370 g bananów pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
170 g cukru
-
50 g oleju
-
160 g mąki pszennej
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego w proszku
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.8 g
Kalorie
991 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe muffinki
35 min
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny mocy
55 min