Ciasteczka dyniowo-imbirowe

Ciasteczka dyniowo-imbirowe

4.6 206 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk

Składniki

  • wody
    550 g
  • dyni Hokkaido pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
    160 - 180 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    125 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 - 120 g
  • syropu z agawy
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jajko
    1
  • mąki pszennej
    300 - 320 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    2 łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    2 łyżeczki
  • goździków, mielonych
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • cukier perlisty (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 74.7 kcal / 312.6 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...