Ciasteczka dyniowo-imbirowe

Ciasteczka dyniowo-imbirowe

4.6 218 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk

Składniki

  • 550 g wody
  • 160 - 180 g dyni Hokkaido pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 300 - 320 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka goździków, mielonych
  • 1 szczypta soli
  • cukier perlisty (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 1 g
Kalorie 312.6 kJ / 74.7 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...