Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
TM6 TM5

Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

4.3 ( 27 ocen )

Składniki

  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g wody
  • 250 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    lub 250 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 100 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
  • 50 g oleju
  • 180 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g ksylitolu
    lub 100 g erytrytolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
165.9 kcal / 693.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
103 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy