
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
ziaren orkiszu (patrz wskazówka)150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek60 g
-
migdałów, ze skórką60 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
jajka2
-
mleka60 g
-
oleju rzepakowego120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego90 g
-
sody oczyszczonej2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
250 kcal /
1046 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Muffiny mocy
55 min
Ciastka na myślenie
45 min