Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami

Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami

4.6 720 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk

Składniki

  • ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
    150 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    60 g
  • migdałów, ze skórką
    60 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • jajka
    2
  • mleka
    60 g
    60 g napoju migdałowego
  • oleju rzepakowego
    120 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    90 g
  • sody oczyszczonej
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...