
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 60 g migdałów, ze skórką
- 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 jajka
-
60
g mleka
lub 60 g napoju migdałowego - 120 g oleju rzepakowego
- 90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 250 kcal / 1046 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 3 g