Urządzenia i Akcesoria
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
150 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
60 g migdałów, ze skórką
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 jajka
-
60 g napoju migdałowego60 g mleka
-
120 g oleju rzepakowego
-
90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
1046 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffiny mocy
55 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Ciastka na myślenie
45 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min