Biało-czerwony deser

Biało-czerwony deser

4.8 10 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
2 porcje

Składniki

  • 150 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
    150 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)
  • 15 - 25 g cukru
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ płaskiej łyżeczki żelatyny w proszku
  • 30 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
  • 50 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 124 mg
Białko 5 g
Kalorie 1535.6 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...