Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony deser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
2 porcje
Składniki
-
150 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)150 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
15 - 25 g cukru
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ płaskiej łyżeczki żelatyny w proszku
-
30 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
-
50 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124 mg
Białko
5 g
Kalorie
1535.6 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 h 30 min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 h 10 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 h
Serniczki Oreo®
3 h 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 h 50 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 h 10 min
Deser bananowy
15 min
Deser plaża
2 h 30 min