Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g herbatników pełnoziarnistych, pokrojonych na kawałki
lub 100 g herbatników, pokrojonych na kawałki - 250 g wody
- 1 opakowanie galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej, np. borówkowej (ok. 75 g)
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 170 g jogurtu greckiego, schłodzonego
- żelki w kształcie ryb, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1614 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 193.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zajączki z kremu cytrynowego
40min
Deser z truskawkami (TM5)
20 Min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Torcik w kształcie serca
1h 30min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Tęczowy deser z galaretek
3 Std. 45 Min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-miętowy
5min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1h 35min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40min