Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g herbatników pełnoziarnistych, pokrojonych na kawałki
lub 100 g herbatników, pokrojonych na kawałki - 250 g wody
- 1 opakowanie galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej, np. borówkowej (ok. 75 g)
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 170 g jogurtu greckiego, schłodzonego
- żelki w kształcie ryb, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1614 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 193.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Banany w czekoladzie
1h
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Babeczki leśny mech
2h 50min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Tęczowy deser z galaretek
3h 45min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Ciasto arbuz
6h
Biało-czerwony deser
7ωρ.