Urządzenia i Akcesoria
Deser plaża
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g herbatników, pokrojonych na kawałki100 g herbatników pełnoziarnistych pokrojonych na kawałki
-
250 g wody
-
1 opakowanie galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej np. borówkowej (ok. 75 g)
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
170 g jogurtu greckiego schłodzonego
-
żelki w kształcie ryb, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.7 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1614 kJ /
385.8 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER II/2023
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 godz. 10 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min