Tęczowy deser z galaretek
TM6 TM5

Tęczowy deser z galaretek

4.3 (186 ocen)

Składniki

  • 2050 g wody mineralnej, niegazowanej
    lub 2050 g wody, przegotowanej, ostudzonej
  • 2 opakowania galaretki agrestowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
  • olej, do natłuszczenia
  • 1000 g mleka, UHT, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 2 opakowania galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
  • 700 g wody
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
  • 2 opakowania galaretki pomarańczowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
608.7 kJ / 145.5 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
30.4 g
Tłuszcz
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
0 g
Sód
171.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy