Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2050
g wody mineralnej, niegazowanej
lub 2050 g wody, przegotowanej, ostudzonej - 2 opakowania galaretki agrestowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- olej, do natłuszczenia
- 1000 g mleka, UHT, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 700 g wody
- 2 opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki pomarańczowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 608.7 kJ / 145.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 171.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laski św. Mikołaja
3h 20 min
Czekoladki adwentowe
2u. 15min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Łódeczki z galaretką truskawkową
4 Std. 40 Min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Lizaki bezowe choinki
3 Std. 40 Min
Tort tęczowy z lizakami
6h
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48hod.