![Żelka pomarańczowa do tortów Żelka pomarańczowa do tortów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55ea5b5c377d26d08da4a1fcf9586e59/Derivates/b8409f5d74740a91e8d6a0411a43d1bb029b1e31.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g pomarańczy, obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)
- 50 g cukru
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 3 łyżki wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 142.7 kJ / 34.1 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Krem malinowy
30min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min