Żelka pomarańczowa do tortów
TM6 TM5

Żelka pomarańczowa do tortów

4.4 (80 ocen)

Składniki

  • 700 g pomarańczy, obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)
  • 50 g cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 łyżki wody
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
142.7 kJ / 34.1 kcal
Białko
0.8 g
Węglowodany
8.3 g
Tłuszcz
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.1 g
Sód
1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy