
Urządzenia i Akcesoria
Żelka pomarańczowa do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
pomarańczy obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)700 g
-
cukru50 g
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
-
wody3 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
34.1 kcal /
142.7 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Krem kokosowy
15 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.