Urządzenia i Akcesoria
Żelka pomarańczowa do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
700 g pomarańczy obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)
-
50 g cukru
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
3 łyżki wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
142.7 kJ /
34.1 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.