Ciasto Rocher (bez pieczenia)

Ciasto Rocher (bez pieczenia)

4.7 291 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
20 porcji

Składniki

  • herbatników kakaowych
    380 g
  • orzechów laskowych, blanszowanych prażonych (patrz wskazówka)
    200 g
  • wafelek orzechowy, w polewie czekoladowej duży (ok. 50 g), połamany na kawałki
    1
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    350 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    600 g
  • cukru pudru
    20 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówka)
    100 g
  • likieru czekoladowego (opcjonalnie)
    20 g
  • masy kajmakowej klasycznej lub o smaku orzechów laskowych, podzielonej na kawałki (460-510 g)
    1 puszka
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mleka
    50 g
  • pralinek orzechowo-czekoladowych, typu Ferrero Rocher® (opcjonalnie) do dekoracji
    20

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 451.8 kcal / 1890.3 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 31.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 260.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...