
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
herbatników kakaowych380 g
-
orzechów laskowych, blanszowanych prażonych (patrz wskazówka)200 g
-
wafelek orzechowy, w polewie czekoladowej duży (ok. 50 g), połamany na kawałki1
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki350 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki600 g
-
cukru pudru20 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówka)100 g
-
likieru czekoladowego (opcjonalnie)20 g
-
masy kajmakowej klasycznej lub o smaku orzechów laskowych, podzielonej na kawałki (460-510 g)1 puszka
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka50 g
-
pralinek orzechowo-czekoladowych, typu Ferrero Rocher® (opcjonalnie) do dekoracji20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
451.8 kcal /
1890.3 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
31.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
260.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska