
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
180 g cukru
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
200 g mleka
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
6 żółtek
-
¼ łyżeczki soli
Lukier
-
150 g cukru
-
25 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej pokrojonej na 0,5 cm kawałki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
380.8 kcal /
1593.3 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
64.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
65.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Keks
2 godz. 30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min