Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Baza do kremu z białej czekolady
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Nadzienie malinowe
-
300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g malin, świeżych
-
30 g cukru
Kruszonka
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g mąki pszennej
Ciasto parzone
-
250 g wody
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
150 g mąki pszennej
-
4 jajka
Krem z białej czekolady
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Składanie ptysiów
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
217.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1884.5 kJ /
450.4 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min