Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
25 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżki mleka
-
35 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
25 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385 mg
Białko
53 g
Kalorie
2187 kJ /
522 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kompot z suszu
2sa 10 dk
Śledzie w kożuchu
1sa
Świąteczny łosoś
35 dk
Rolada z boczku i schabu
11sa 40 dk
Śledzie w sosie makowym
1sa 30 dk
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1sa 25 dk
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3sa 30 dk
Śledzie po japońsku
45 dk
Śledzie po kaszubsku
13sa 45 dk
Jajka faszerowane łososiem
45 dk
Warstwowa sałatka śledziowa
2sa 45 dk
Korzenny śledź z jabłkiem
2sa 30 dk