Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
25 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżki mleka
-
35 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
25 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385 mg
Białko
53 g
Kalorie
2187 kJ /
522 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Świąteczny łosoś
35 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min