Rolada z boczku i schabu
TM6 TM5

Rolada z boczku i schabu

4.2 (19 ocen)

Składniki

  • 1250 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą, 1 płat (grubość 3-4 cm)
  • 750 g schabu wieprzowego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki nasion kopru włoskiego, suszonych
  • ½ - 1 łyżka suszonych płatków chili
  • skórkę z pomarańczy, z 1 szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 liści szałwii, świeżych
    lub 2 łyżeczki liści szałwii, suszonych
  • 30 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 50 g białego wina, wytrawnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4223.8 kJ / 1009.5 kcal
Białko
33.4 g
Węglowodany
1.8 g
Tłuszcz
94.9 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Błonnik
0.8 g
Sód
1552.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy