
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku i schabu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
boczku, surowego, bez kości, ze skórą 1 płat (grubość 3-4 cm)1250 g
-
schabu wieprzowego w jednym kawałku (patrz wskazówka)750 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych2 łyżki
-
suszonych płatków chili½ - 1 łyżka
-
skórkę z pomarańczy z 1 szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
-
ząbków czosnku5
-
liści szałwii, świeżych6
-
soli morskiej, gruboziarnistej30 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1009.5 kcal /
4223.8 kJ
Białko
33.4 g
Tłuszcz
94.9 g
Węglowodany
1.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Sód
1552.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 godz.
Rolada mięsna
1 godz. 10 min