Wegańska „ryba” z selera po grecku

Wegańska „ryba” z selera po grecku

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 płat wodorostów nori
  • 575 g wody
  • 200 g selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 25 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1019 mg
Białko 6 g
Kalorie 1062.5 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...