Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

4.7 47 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 45 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
  • 1080 g wody
  • 25 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 45 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 25 g masła pokrojonego na kawałki
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 55 g makaronu, suchego typu łazanki
  • 35 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 612 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 719.7 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...