Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
-
1500 g wody
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
417.7 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
480.8 kJ /
114.9 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.
Barszcz do pasztecików
2 Std. 5 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 Std. 10 Min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 Std. 50 Min
Kapuśniak kaszubski
45 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Krupnik z grzybami
45 Min
Kapuśniak
50 Min
Barszcz ukraiński
1 Std. 35 Min