
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 461 kJ / 110 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.2 g