Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

4.0 884 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
  • 1500 g wody
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114.9 kcal / 480.8 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 417.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...