Urządzenia i Akcesoria
Żurek z rumienionym boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
jajka4
-
woda (do oznaczenia 1 l)
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
oleju30 g
-
cebuli pokrojonej w piórka150 g
-
ząbki czosnku2
-
wody800 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
ziarna ziela angielskiego3
-
białe kiełbasy, parzone2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
grzyby, suszone2 - 3
-
śmietany, 18% tłuszczu4 łyżki
-
zakwasu na żurek gotowego (patrz wskazówka) lub wykonanego samodzielnie200 - 300 g
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
chrzanu, tartego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
699.8 kcal /
2927.9 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
39.5 g
Węglowodany
63.6 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Sód
820.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
9 Przepisów
Polska
Polska