Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grochem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Namaczanie grochu
-
270 g grochu suchego, połówek
-
1000 g wody
Kapusta z grochem
-
650 g kapusty kiszonej odciśniętej
-
1300 g wody
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
230 - 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g masła (patrz wskazówka)
-
40 g oleju rzepakowego
-
⅔ łyżeczki kminku
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
628.9 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
858.1 kJ /
205.1 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Łazanki
1 godz.