Wigilijna kapusta z grochem

Wigilijna kapusta z grochem

3.7 15 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

Namaczanie grochu
  • 270 g grochu suchego, połówek
  • 1000 g wody
Kapusta z grochem
  • 650 g kapusty kiszonej odciśniętej
  • 1300 g wody
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 230 - 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g masła (patrz wskazówka)
  • 40 g oleju rzepakowego
  • ⅔ łyżeczki kminku
  • 4 szczypty soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 628.9 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 858.1 kJ / 205.1 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...