Barszcz do pasztecików

3.3 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody wrzącej
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 2 - 3 łyżki octu
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 281.7 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 282.6 kJ / 67.5 kcal
Tłuszcz 0.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...