Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grochem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Namaczanie grochu
-
130 g grochu suchego, połówek
-
700 g wody
Kapusta z grochem
-
330 g kapusty kiszonej odciśniętej
-
700 g wody
-
⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
110 - 130 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
5 g masła (patrz wskazówka)
-
20 g oleju rzepakowego
-
⅓ łyżeczki kminku
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
639.4 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
822.9 kJ /
196.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
27.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kutia
24 godz. 50 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Łazanki
1 godz.
Bigos
1 godz. 30 min