Wigilijna kapusta z grochem

Wigilijna kapusta z grochem

4.3 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Namaczanie grochu
  • 130 g grochu suchego, połówek
  • 700 g wody
Kapusta z grochem
  • 330 g kapusty kiszonej odciśniętej
  • 700 g wody
  • ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 110 - 130 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 5 g masła (patrz wskazówka)
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ⅓ łyżeczki kminku
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 639.4 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 822.9 kJ / 196.7 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...