
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
- 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 15 g oleju
- 15 g sosu sojowego
- 40 g żurawiny, suszonej
- 3 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 goździki
- 3 owoce jałowca
- ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 300 g makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 394.5 kcal / 1650.7 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 79 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 1501.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buraki à la Wellington
3 godz.
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Łazanki
1 godz.
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min