Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
600 g wody
-
600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju
-
15 g sosu sojowego
-
40 g żurawiny, suszonej
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
3 goździki
-
3 owoce jałowca
-
¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
300 g makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1501.6 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1650.7 kJ /
394.5 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Żurek wegański
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1 godz. 10 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min