
Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki25 g
-
wody600 g
-
kapusty kiszonej odsączonej z zalewy600 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju15 g
-
sosu sojowego15 g
-
żurawiny, suszonej40 g
-
liście laurowe, suszone3
-
ziarna ziela angielskiego3
-
goździki3
-
owoce jałowca3
-
kolendry, mielonej¼ - ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¾ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.5 kcal /
1650.7 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
1501.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska