Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

3.7 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
    25 g
  • wody
    600 g
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    600 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    15 g
  • sosu sojowego
    15 g
  • żurawiny, suszonej
    40 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • goździki
    3
  • owoce jałowca
    3
  • kolendry, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    ¼ łyżeczki
  • makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.5 kcal / 1650.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1501.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...