Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowo-ziemniaczane
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
15 sztuk
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g płatków owsianych, górskich, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie)75 g płatków owsianych, błyskawicznych plus 1-2 łyżki (opcjonalnie)
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ jajka (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
olej ilość do smażenia placków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
126.2 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
218.3 kJ /
52.2 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min