Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem

Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem

4.2 1.4K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • woda do gotowania kopytek
  • sól do gotowania kopytek
  • ziemniaków mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    200 g
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    250 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • jajko
    1
  • masło roztopione, do polania kopytek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 369 kcal / 1545 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 637.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...