Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
TM6 TM5

Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem

4.2 (1.3K ocen)

Składniki

  • woda, do gotowania kopytek
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek
  • 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 300 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • masło, roztopione, do polania kopytek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1545 kJ / 369 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
9.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
2.5 g
Sód
637.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy