
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda do gotowania kopytek
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek
- 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 300 g ziemniaków mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- masło roztopione, do polania kopytek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 369 kcal / 1545 kJ
- Białko
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Węglowodany
- 53 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 637.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min