Urządzenia i Akcesoria
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
woda do gotowania kopytek
-
sól do gotowania kopytek
-
300 g ziemniaków mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 jajko
-
masło roztopione, do polania kopytek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
637.8 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1545 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 godz.
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min