Urządzenia i Akcesoria
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
woda do gotowania kopytek
-
sól do gotowania kopytek
-
300 g ziemniaków mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 jajko
-
masło roztopione, do polania kopytek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
637.8 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1545 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min