
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
Kurczak w miodowym sosie teriyaki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
½ ząbka czosnku
-
50 g sosu sojowego
-
25 g wina ryżowego
-
75 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka miodu
-
½ łyżki skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ łyżki zimnej wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżki oleju
Warzywa i ryż
-
1 ½ ząbka czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
65 g marchewki
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
25 g cebuli
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oleju plus 1 łyżka do smażenia
-
150 g ryżu białego, długoziarnistego
-
100 g różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
679.4 kcal /
2842.6 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2952.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska