Nasi Goreng z kurczakiem
TM6 TM5

Nasi Goreng z kurczakiem

4.5 (645 ocen)

Składniki

Marynata

  • 1 gałązka kolendry, świeżej, tylko liście
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na kawałki
  • 35 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 10 g oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 30 g sosu sojowego
  • 1 łyżka brązowego cukru

Mięso i warzywa

  • 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 300 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 125 g pora, pokrojonego w 3 mm półplastry

Ryż

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 g ryżu basmati
  • prażona cebulka, gotowa, do posypania
  • tajski sos chili, słodko-kwaśny, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2170.7 kJ / 518.8 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
68.4 g
Tłuszcz
15.9 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1211.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy