
Urządzenia i Akcesoria
Placki po węgiersku z gulaszem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
Placki ziemniaczane
-
450 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 jajko
-
25 g mąki pszennej
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki soli
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Gulasz
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
10 g smalcu
-
350 - 400 g mięsa wieprzowego np. łopatki lub karkówki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
1 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
olej rzepakowy do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
907 kcal /
3794.8 kJ
Białko
44.2 g
Tłuszcz
48.5 g
Węglowodany
74.7 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
17.7 g
Sód
1370.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska