Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem

3.1 322 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk

Składniki

Farsz mięsny
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
Ciasto
  • 1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g skrobi ziemniaczanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • woda do gotowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 412.6 kcal / 1726.4 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 550.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...