
Urządzenia i Akcesoria
Kartacze z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
Farsz mięsny
-
2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
Ciasto
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g skrobi ziemniaczanej
-
150 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda do gotowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
412.6 kcal /
1726.4 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
550.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska