Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz mięsny
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
Ciasto
- 1000 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g skrobi ziemniaczanej
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- woda, do gotowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1726.4 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 550.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2u. 40min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1u. 35min
Cepeliny z serem
24u. 50min
Cebule faszerowane wątróbką
1h 55min
Kopytka
40 Min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Kiszka ziemniaczana
4 Std. 20 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1h 40min