
Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
30 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
400 g mleka
-
400 g wody mineralnej niegazowanej
-
400 g mąki pszennej
-
7 jajek
-
55 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
830 - 850 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
45 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
184.1 kcal /
770.1 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
639.8 mg