
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
30 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
200 g gorącej wody
Gołąbki
-
1200 g wody
-
20 g oleju
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej (patrz wskazówka)
-
8 - 10 liści kapusty włoskiej dużych
-
10 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
200 g pieczarek
-
40 g masła
-
1 jajko
-
1 - 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos grzybowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
250 - 300 g pieczarek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
200 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
367.6 kcal /
1539.1 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
663.8 mg