
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków30 g
-
gorącej wody200 g
Gołąbki
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
kaszy gryczanej, prażonej (patrz wskazówka)300 g
-
liści kapusty włoskiej dużych8 - 10
-
grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
pieczarek200 g
-
masła40 g
-
jajko1
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 - 2 łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Sos grzybowy
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
pieczarek pokrojonych na 1-2 cm kawałki250 - 300 g
-
wody200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
367.6 kcal /
1539.1 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
663.8 mg