![Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3cf0aef6-4bb9-4a5a-90b4-4c2334345155/Derivates/978b66bc-fce9-421f-8e9d-c510f1797bae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na naleśniki
- 300 g mleka
- 300 g wody
- 300 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 20 g oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki soli
Farsz do krokietów
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- ¾ łyżeczki kminku
- ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników i krokietów
- 300 g pieczarek
- 500 g kapusty kiszonej, uprzednio opłukanej i dokładnie odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 280 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 3 jajka, roztrzepane, do panierowania krokietów
- bułka tarta, do panierowania krokietów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1136.7 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 619.3 mg