Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą

Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą

4.5 384 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Ciasto na naleśniki
  • mleka
    300 g
  • wody
    300 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • jajka
    3
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Farsz do krokietów
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • kminku
    ¾ łyżeczki
  • nasion kminu rzymskiego
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników i krokietów
    20 g
  • pieczarek
    300 g
  • kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i dokładnie odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    500 g
  • wody
    280 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    240 g
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • jajka roztrzepane, do panierowania krokietów
    3
  • bułka tarta do panierowania krokietów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 271.5 kcal / 1136.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 619.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...