
Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto na naleśniki
-
mleka300 g
-
wody300 g
-
mąki pszennej300 g
-
jajka3
-
oleju rzepakowego20 g
-
soli½ łyżeczki
Farsz do krokietów
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
kminku¾ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników i krokietów20 g
-
pieczarek300 g
-
kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i dokładnie odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
wody280 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
jajka roztrzepane, do panierowania krokietów3
-
bułka tarta do panierowania krokietów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
271.5 kcal /
1136.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
619.3 mg