
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji
Składniki
Gołąbki
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)80 g
-
wody2300 g
-
soli3 łyżeczki
-
liści białej kapusty12 - 14
-
kaszy jaglanej250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
masła30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
Sos grzybowy
-
ząbek czosnku1
-
cebuli30 g
-
masła20 g
-
wody50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.6 kcal /
1533.7 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1780.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska