Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
TM6 TM5

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.2 (81 ocen)

Składniki

Gołąbki

  • 80 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 2300 g wody
  • 3 łyżeczki soli
  • 12 - 14 liści białej kapusty
  • 250 g kaszy jaglanej
  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g masła
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Sos grzybowy

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli
  • 20 g masła
  • 50 g wody
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1533.7 kJ / 366.6 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
14.2 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
7.7 g
Sód
1780.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy