Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.2 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji

Składniki

Gołąbki
  • grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
    80 g
  • wody
    2300 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • liści białej kapusty
    12 - 14
  • kaszy jaglanej
    250 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • masła
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
Sos grzybowy
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli
    30 g
  • masła
    20 g
  • wody
    50 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.6 kcal / 1533.7 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1780.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...