Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.2 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji

Składniki

Gołąbki
  • 80 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 2300 g wody
  • 3 łyżeczki soli
  • 12 - 14 liści białej kapusty
  • 250 g kaszy jaglanej
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g masła
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Sos grzybowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli
  • 20 g masła
  • 50 g wody
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.6 kcal / 1533.7 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1780.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...