Asparagus Risotto

Asparagus Risotto

4.7 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • asparagus
    130 g
  • shallots halved
    25 g
  • olive oil
    15 g
  • dry white wine
    100 g
  • risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
    130 g
  • boiling water
    230 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • freshly ground black pepper
    ¼ tsp
  • vegetable stock paste, homemade
    ½ tsp
    ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • unsalted butter diced
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1924.7 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 522 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...