Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pea and Mint Purée
- 1 garlic clove
- 50 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 250 g frozen green peas
- 100 g water
- 1 bunch fresh mint leaves (approx. 10-15 g)
Risotto
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice
- 450 g liquid vegetable stock, salt-free, hot
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 100 g frozen green peas
-
pea shoots, for serving
lub rocket leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Courgette and Feta Risotto
30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Fennel Risotto
35min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 Min