Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pea and Mint Purée
- 1 garlic clove
- 50 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 250 g frozen green peas
- 100 g water
- 1 bunch fresh mint leaves (approx. 10-15 g)
Risotto
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 60 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice
- 450 g liquid vegetable stock, salt-free, hot
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 100 g frozen green peas
-
pea shoots, for serving
lub rocket leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Asparagus Risotto
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Fennel Risotto
35 min