Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 600 g fresh mushrooms, sliced (5 mm)
- 20 g tomato purée
- 40 g white wine
- 80 g liquid vegetable stock
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 10 - 20 g lemon juice, to taste
- 100 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Portuguese Leeks
45min