Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 600 g fresh mushrooms, sliced (5 mm)
- 20 g tomato purée
- 40 g white wine
- 80 g liquid vegetable stock
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 10 - 20 g lemon juice, to taste
- 100 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Sweet Potato Curry
30min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Vegetable Stroganoff
30min
Mushroom Risotto
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min