
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 90 g shallots halved
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 200 g ripe tomatoes diced (2 cm)
- 60 g dry white wine
- 500 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g tomato purée
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 569.9 kcal / 2384.5 kJ
- Białko
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Sód
- 602.2 mg