Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 90 g shallots, halved
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 200 g ripe tomatoes, diced (2 cm)
- 60 g dry white wine
- 500 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g tomato purée
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2384.5 kJ / 569.9 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 602.2 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Asparagus Risotto
45 min
Chilli Con Carne
35min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15min
Pea and Mint Risotto
40 Min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 min