Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
TM6 TM5

Tomato Risotto - Risotto al pomodoro

4.8 (981 ocen)

Składniki

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 2 garlic cloves
  • 90 g shallots, halved
  • 40 g olive oil
  • 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
  • 200 g ripe tomatoes, diced (2 cm)
  • 60 g dry white wine
  • 500 g boiling water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 20 g tomato purée
  • ½ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 40 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2384.5 kJ / 569.9 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
67.4 g
Tłuszcz
25.1 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
1.5 g
Sód
602.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy