Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane

Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • bread torn in pieces
    20 g
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • mozzarella cut in pieces
    65 g
  • onion quartered
    50 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    15 g
  • aubergines sliced lengthways (1 cm) (approx. 2 aubergines)
    340 g
  • tinned chopped tomatoes
    600 g
  • fresh basil leaves
    10
  • fine sea salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1563.8 mg
Białko 20.9 g
Kalorie 1626.2 kJ / 388.7 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...