Wersje kompatybilne
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g olive oil
- 80 g shallots
- 150 g leeks (white part only), cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 550 g water
- 200 g dried Puy lentils
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 large eggs
- 100 g goat's cheese, soft
- 70 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Vegetable and Chickpea Tagine
50 dk
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 dk
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 Std.
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.