Wersje kompatybilne
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g olive oil
- 80 g shallots
- 150 g leeks (white part only), cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 550 g water
- 200 g dried Puy lentils
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 large eggs
- 100 g goat's cheese, soft
- 70 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Pea and Courgette Tarts
1h
Kale Meat(less) Balls
30 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min