Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, crust removed, cut in pieces (3 cm)
- 50 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 550 g aubergines, cut into slices (1 cm)
- 40 g unsalted butter, diced
- 500 g whole milk
- 40 g spelt flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1863 kJ / 443 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Vegetarian Chilli
35min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.