Asparagus Risotto
TM6 TM5 TM31

Asparagus Risotto

4.7 (385 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 250 g asparagus
  • 50 g shallots, halved
  • 20 g olive oil
  • 200 g dry white wine
  • 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
  • 450 g boiling water
  • 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • ½ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp freshly ground black pepper
  • 20 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1790.5 kJ / 427.9 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
56.2 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
1.8 g
Sód
521.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy