Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 250 g asparagus
- 50 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
- 450 g boiling water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790.5 kJ / 427.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 521.4 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Celeriac and Apple Soup
55min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Mushroom Risotto
30min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Pea and Mint Risotto
40min
Creamy Courgette Soup
25 min
Courgette and Feta Risotto
30min
Fennel Risotto
35 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min