Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour
- 75 g unsalted butter cold, diced
- 45 g water
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 15 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 80 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 150 g fresh spinach leaves
- 170 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g goat's cheese, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20min
Pea and Courgette Tarts
1h
Curried Squash Galette
1h 20min
Kale Meat(less) Balls
30min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1 Std. 50 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 Min
Tomato and Vegetable Quiche
1 Std. 45 Min