Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour
- 75 g unsalted butter cold, diced
- 45 g water
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 15 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 80 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 150 g fresh spinach leaves
- 170 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g goat's cheese, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Mushroom Parmentier
1h 10min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Curried Squash Galette
1 Std. 20 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min