Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour
- 75 g unsalted butter cold, diced
- 45 g water
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 15 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 80 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 150 g fresh spinach leaves
- 170 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g goat's cheese, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Salmon and Courgette en Croute
1 godz.
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 Std. 20 Min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 godz. 25 min
Lentil Moussaka
3sa 30 dk
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min